top of page
HebraGTO-reachstacker.jpg

ECOCOMBI VERVOER
 

Met de ecocombi kunnen wij 2 x 20 ft containers vervoeren. Deze containers kunnen gelijktijdig aan een laad- of losramp geladen of gelost worden, of 1 van deze kan afgekoppeld worden zodat de andere 20ft naar een nabij gelegen bestemming vervoerd kan worden. Daarnaast zijn deze trailers zo flexibel dat ze vrijwel alle gangbare typen containers kunnen vervoeren.

 

Deze combinaties hebben allemaal 6 of 7-assen en kunnen het maximale trein gewicht van in Nederland 50 ton legaal vervoeren. In Duitsland en Frankrijk is dit legale gewicht beperkt tot 40 ton en in België tot 44 ton.

Ecocombi vervoer: Over
marco-bianchetti-N93F-Ylput4-unsplash.jpg

ZWARE COMBINATIES

Dan hebben wij ook nog de zogenaamde 'zware combinaties'. De motorwagens voor deze combinaties beschikken over 4-assen en de behorende aanhangwagens hebben 3-assen. Deze combinaties kunnen 2 x 20 ft containers meenemen met een totaal gewicht van 50 ton in Nederland.

De aanhangwagen kan afgekoppeld worden zodat deze geladen/gelost kan worden terwijl de motorwagen tegelijkertijd op een ander adres gaat laden/lossen. Tijd is geld en de voordelen van dit systeem zijn dus makkelijk te bedenken!

LZV VERVOER

Bij het vervoeren van combi-trailers spreken wij van groot volume vervoer. Het vervoer van combi-trailers houdt in dat we op deze manier grote volumes kunnen vervoeren. Onze vrachtwagens kunnen verschillende combinaties van containers ter gelijker tijd vervoeren. Dit kan door middel van een aanhanger, hierdoor kenmerken ze zich ook door de extra lengte. Zo worden ze ook wel LZV genoemd: Langere en Zwaardere Vrachtwagencombinatie of Ecocombi. Met 6,65 meter extra lengte mogen deze combinaties maximaal 25,25 meter zijn. Als gevolg van de extra lengte mogen deze combi-trailers zwaarder zijn tot maximaal 60 ton. 


De ecocombi’s dragen niet voor niets deze naam, met extra besparing van brandstof en dus CO2-uitstoot is deze manier van transporteren duurzamer. Vanaf 2001 mogen deze ecocombi’s op de wegen van Nederland rijden.


De ecocombi mag in Nederland overal rijden op de autosnel wegen, maar in het buitenland en op provinciale wegen moet er een ontheffing worden aangevraagd.  

Ecocombi vervoer: Tekst
bottom of page