top of page

GESCHIEDENIS

GESCHIEDENIS HEBRA

De eerste vermelding van het feit dat onze familie vrachtrijders waren bestaat uit 1887, dat was nog met paard en wagen. De eerste vrachtauto is in gebruik genomen in 1921 en was tevens de eerste vrachtauto op het eiland Schouwen - Duiveland alwaar de oorsprong ligt van ons bedrijf. De vrachtauto op de foto was de eerste. De eerste vierasser van het bedrijf was een afzetbak voor conventionele lading toen konden we nog alles met één auto. Het is ook nog een kipper, de BD-51-SP uit 1982. 

Het ontstaan van HEBRA Containervervoer B.V. vindt zijn oorsprong op het eiland Schouwen-Duiveland provincie Zeeland waar in 1921 de opa van de huidige eigenaar startte met een bodedienst en melk op ging halen bij de boeren. In de loop van de jaren werd het agrarisch vervoer uitgebreid met het vervoer van allerlei landbouwproducten. Dit werd onderbroken door de watersnood van 1953.
 

Tijdens de opbouwperiode na de watersnood coördineerde de Gebr. Hendrikse (de toenmalige naam van het bedrijf) het vervoer van zand met kippers voor de Heidemij. Na de opbouw werkzaamheden stortte het bedrijf zich weer met volle overgave op het vervoer van landbouwproducten en ook het vervoer van vee werd een belangrijke pijler, want in de eerste jaren na de watersnood kon er weinig meer met het land gedaan worden dan veeteelt.
 

Na verloop van jaren werd het veevervoer afgebouwd en kreeg het vervoer van landbouwproducten weer de overhand.

In de jaren 70 zag je een verschuiving aankomen van het conventionele vervoer naar het vervoer in zeecontainers en met het oog op de toekomst is in 1979 besloten tot het oprichten van HEBRA Containervervoer BV in Rotterdam. Medio jaren 1980 is het conventionele vervoer afgebouwd en werd van het zeecontainervervoer de hoofdzaak gemaakt en vanaf die tijd is het transportbedrijf Gebr. Hendrikse in feite een vervoerder geworden van HEBRA.

Geschiedenis: Over
008-01_edited.jpg
Geschiedenis: Afbeelding
historie_edited_edited.jpg
Geschiedenis: Afbeelding

HISTORISCH FOTO ARCHIEF

Door dat wij een familiebedrijf zijn met een lange historie zijn er heel wat foto's verzameld over de jaren. In het foto archief vindt u foto's van het oude wagenpark.

Geschiedenis: Tekst
Geschiedenis: Pro Gallery
bottom of page